Államformája: elvált 3


 

Ha egy nemzet elválhatna, mi magyarok régen elváltak lennénk.

 

Most nem az elvándoroltakra gondolok, hanem magunkra, akik itthon élünk együtt.

Illetve, inkább egymás mellett.

Ha lehetne, külön is költöznénk. Csak nem tudjuk eladni a közös otthont.

(Igaz, egy jó részét már eladták, huszonöt éve árulják, mindig, akik éppen hatalmon vannak.)

 

Az is igaz, ma már, legalábbis részben, kényszer házasságban vagyunk.

Régen, önként házasok voltunk.

Magyarok voltunk. Ez összetartott bennünket. Szerettünk magyarnak lenni. Legalábbis, a többség. Büszkék voltunk múltunkra, nagyjainkra.

Ma már ennek, sokak számára nincs értéke.

 

Visszatérve a klasszikus, (én még itt tartok), férfi-nő közötti házassághoz, először társat kell találni.

A társkereséssel kapcsolatosan sokat gondolkoztam azon, miért nem találunk párt magunknak? Miért olyan nehéz ez ma?

(Igaz, én telhetetlen módon, másodszorra is keresek.)

 

Hát, most már tudom! Megvilágosodtam a neten!

Orbán Viktor az oka!

Fel is szólítom, hogy mondjon le!

 

Az egyik társkeresőn beleolvastam a főoldalon lévő blogba.

Mindig ugyanaz a személy írja, lehet, hogy fizetésért.

Egy harminc körüli nő lehet.

Őszintén megsajnáltam, bár fröcsögött az írás, és okolt mindenkit, de a lényeg az, hogy önhibáján kívül, nem talál társat ma, a fiatal nők jelentős része.

Az idő telik, és egyre halványul a remény, hogy megtalálják a tökéletes férfit.

 

Szóval, elég a bajuk, és akkor még ilyenek, mint Viktorunk és szimpatizánsai, azt akarják, hogy a nők gyermeket szüljenek, és hadjáratot indítanak az egygyermekes nők ellen.

Pedig, ha nem piszkálnák őket…..

 

A napokban olvastam egy levelet, egy szegény apa írta, valahogy így:

„Viktor, Viktor! Mit tettél! Már a harmadik gyermekemet vetted el tőlem! Most megy külföldre, mert ott tízszer annyit keres, mint ebben az országban.

Te vagy az oka mindennek!”

(Megjegyezem, az én időmben is tízszer annyit kerestek nyugaton, mint mi. Akkor nem számított. Nekem, és a többségnek, nem. Más értékek voltak fontosak. Nem volt lakásunk, nem volt karrierünk, huszonéves korunkban férjhez mentünk, és gyermeket szültünk. Magunknak.)

 

Láttam a pedagógustüntetésen egy feliratot: „ Dögölj meg Viktor!”

(Szegény gyermekeink!)

 

 

Lényeg, hogy megvan a főbűnös!

Ha, sikerül lemondatni, a szinglik azonnal párt találnak, a vakok látnak, a süketek hallanak, és a fizetések is tízszeresére emelkednek.

 

Megszűnik a globális felmelegedés, és Gyurcsány, vagy Tóbiás, vagy Vona Gábor, vagy Schiffer áldott kezei alatt azonnal a világ élvonalába kerülnénk!

 

Megmondom őszintén, én maradnék házas.

Tudom, könnyebb azt mondani, dögöljön meg a másik, mert ilyen-olyan. Meg azt, hogy, „én egy ilyennel nem élek együtt tovább”.

Ezen én is átmentem, huszonéves koromban.

De, pár év alatt felnőttem.

Megtanultam megbeszélni, alkalmazkodni, elfogadni a másik gondolatát, bocsánatot kérni, megbocsátani.

Cserébe, számíthattunk egymásra, biztonságban voltunk. Volt egy közös otthonunk.

 

Azt az életet sokkal jobban szerettem, mint most, szabadon, egyedül.

 

Fel kellene nőnünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 Gondolat “Államformája: elvált

 • Myrol

  Hat szerintem eleg sok felreertelmezett es felremagyarazott dologgal, gondolattal teletuzdelt ez az iras….
  Eloszor is megemlitenem: “…onhibamon kivul…” aki ilyet ki mer jelenteni…az oly mertekben vak onmagaval szemben es mint Pilatus massal vitetne el a balhet, teljesen mentesitve onmagat a jelenlegi helyzettol….
  Errol jut eszembe egy tinedzser kori emlekem, ami azota is jo tanacskent szolgal olyan helyzetekre , mikor magam mentesitni szeretnem a terheim alol. Egy baratommal talalkoztam reggeli oraban , kicsit zilalt alapotban volt kerdem honnan jossz es milyen volt kerdeztem erdeklodve. Hat nagyon sz@r volt ra a rovid valasz. Miert kiki voltak ott? Es kedte felsorolni egyenkent az ott levoket, mikor majdnem a vegere ert kozbevagva megkerdeztem ” es te nem voltal ott..” Nagy szemeket meresztet…hat miert kerded? Mert jol fenekbe kellene rugni azt aki ott volt es hagyta , h a buli unalmasan es sz…. teljen. En jol erzem magam az osszejoveteleken, mert nem engedem , h a rossz hangulatok kerekedjenek felul es meghozom a kedvet mindenkinek….
  Az meg , h manapsag ifjaink es a batrabbak vagy csak mereszebbek kulfoldre mennek es akkoriban mi nem mentunk….Hat kerdem en ki tehette meg akkoriban es kit engedtek ki a vasfuggonyon kivulre….
  Persze , h mind elmentunk volna mi is…mert ez egy alapveto osztonos dolog , h ” oda megyunk lakni, hol tejet lehet kapni”….
  De az meg nem jelenti azt, h ebbol a kis orszagbol (mivel mar 100 eve nem szaporodunk) nem lehetne egy masfajta eletteret letrehozni…..Bar aki ezt a politikusaintol varja, az odajut Trianon sorsara, es unokainak mar nem lesz se nyelve se hazaja, se bolcsoje se temetobeli alma.

  • langocska54 Bejegyzés szerzője

   Jól értem, hogy Te elmentél, oda “ahol tejet kapni”, mi pedig tehetünk róla, hogy pocsék lett itt a “buliban” a hangulat?
   Már az én időmben is kimehettünk, csak nem jöhettünk volna vissza.
   Én nem vagyok fideszes, (bár nyomtam Viktorra egy like-ot, amikor láttam, hogy van oldala a facebookon, és Gyurcsánynak is, hogy ne legyen kevesebb kedvelése:-)), de sok intézkedéssel egyet értek. Örülök, hogy magyar utódokkal próbálják megoldani a népességfogyást, nem a bevándorlókkal, nekem tetszik a házasság, érték a család, a hagyomány. Szeretem a hazámat és magyarságomat. És, még sorolhatnám.
   És pont azt látom problémának, hogy megosztottak vagyunk, és nem megbeszélni próbálunk, hanem csatlakozunk valami gyűlöletkeltő csoporthoz.
   Mint egy nem működő házasságban. Egyszerűbb elválni, mint közös nevezőre jutni. Hátha a következővel jobb lesz, könnyebb lesz együtt élni.
   Vagy egy másik politikus csoport vezetése alatt varázsütésre megszűnik minden probléma?
   Most ez a választék. Te mit gondolsz, melyik vezetné jobban az országot?
   Könnyű azt mondani, hogy nekünk kellene megoldani hazák sorsát, ha ma a politika irányít. Ilyen világ van.
   Ebből kell a lehető legjobbat, vagy inkább a legkevésbé ártót kiválasztani.

   • honey

    Kedves Csika!

    Nagyon tetszett az írás is, és a megjegyzés is. Mert tényleg, régen szerintem nem hogy tízszer, hanem inkább hússzor annyit kerestek külföldön. Nekem semmi bajom a fiatalok jövés-menésével, mert nagy részük hazajön. Régen pl. a mesterek is a külhont járták tapasztalat szerzés céljából.
    Egyébként az egészségügy, oktatás mindig kiváló támadási felület a regnáló kormányok ellen. A “dögölj meg Viktor” különösen szép megnyilvánulás egy pedagógustól, vagy magát értelmiséginek tartótól.

    Myrol: az nem igaz, hogy 100 éve nem szaporodunk, mert 1978-ban tetőzött a demográfiai hullám. Igaz, azóta folyamatosan csökken a születések száma. Azt sem árt fejben tartani, hogy nem csak ettől fogy az ország, hanem attól, hogy a pár generációval korábban “agyba-főbe” szülők, meg az ő gyerekeik mostanra kezdenek elmenni. A társadalom elöregedett. Nem értek egyet azzal, hogy sok gyereket kell csinálni, csak azért, hogy legyen szaporulat. Nem vagyunk állatok. Szerintem az lenne az egészséges, hogy egy emberpárnak átlag 2 gyereke születik, akkor van egyensúly. De Magyarország a korábbi fogamzásgátlás nélküli világ, majd a Ratkó-korszak miatt túltolta hogy úgy mondjam a szekeret. Most ennek isszuk a levét. A Föld túlnépesedett. Inkább az egész világon meg kéne kongatni ezügyben a vészharangokat, és tenni is valamit. Pl. annyit szülni, amennyit a természet elbír. Nem véletlenül kezdenek el már Dél-Afrikából is áramlani az emberek. Nincs étel, és az életnek sincs értéke, mert utóbbiból meg túl sok van. Ezen kéne változtatni.
    Ja, és valóban nem a politikusoktól kell várni a csodát. De azt azért lehet várni tőlük, hogy a haza javát szolgálják. 🙂 Én is azt mondom, a Fidesznek is van sok sara, némelyik intézkedése első hallásra nagyon rossz időkre emlékeztet. Pl. a CsOK nekem első hallásra a fiatalok, főleg a nők lepénzelése. De ha belegondolok, csak kedvet akarnak csinálni a gyerekvállaláshoz minden erőszak nélkül. Ratkó jobb volt? Csak akkor nem volt segítség a kikényszerített gyerekek neveléséhez.
    Ja meg hát a szinglik. Hogy a mocskossak nem akarnak szülni. De kinek? Az ilyesmihez jó ha van egy pár is. Egyedül is megoldható, de nagyon meggondolandó. Nemrég olvastam egy “borzalmas” hírt, hogy a 30-as, 40-es nőknek milyen nagy %-ának nincs gyereke. Fortyogtam magamban, mi a helyzet a férfiakkal? És kiderült, hogy az azonos korosztályban több a gyermektelen férfi. Erre varrjál gombot! Meg olvasom egy férfiaknak szánt oldalon a férfiak kétségbeesett kiáltását a magányos férfiakért… No itt olvastam azt is, hogy a nő mind ugyanolyan, jót ne várj tőlük. És persze ezek a férfiak is azt állítják, önhibájukon kívül nincs párjuk…. Igaz, gyereket ők sem nagyon akarnak, mert akkor az asszony már nem lesz olyan, mint előtte. Volt aki számszakilag levezette, hogy nem éri meg családot alapítani, a többiek meg tapsoltak. Most akkor? Kinek az önhibáján kívül? 🙂
    Ui: elnézést, hogy ilyen hosszú lett. 🙂