Nekem írt mese a társratalálásról, egy barátomtól


Én:

Persze, szokás szerint igazad lehet a férfi-nő kapcsolatokban. Okos is vagy, empátia is van Benned és tapasztalatod is van.

Én meg csak egy kerge tyúk vagyok, aki kiszabadultam, akit kidobtak, és futkározok itt a kocsik között.

Most állatira sajnálom magam, sírok is egy kört, azután megyek fogorvoshoz.

 

Barátom:

Aztán abból egy mukk sem igaz, hogy téged kidobtak, és kiszabadultál.

Pont az ellenkezője igaz sajnos.

 

A múltad ketrecébe vagy most is, mindössze annyi változott, hogy a gazda már nem jön ki reggelente megnézni az ő kis kendermagos tojóját.

De hiszem, hogy a gazda is itt van valahol, néz is téged, gyakran még aggódik is. Talán nem is változott az életedben semmi, mint az, hogy nyitva maradt a ketrec ajtaja. És most futkározol a kocsik között.

Át akar menni a tyúk, az autópályán: Kot-kot-kot, elütnek, kot-kot-kot meghalok…

Jön egy negyven tonnás kamion, a tyúk lelapul, és a két kerék között várja a véget. A kamion átviharzik rajta, és eltűnik a porfelhőben. A tyúk megrázza magát, néz a kamion után, és azt mondja: kot-kot-kot, ez aztán a kokas, kot-kot-kot, mecsoda kokas!

Hát vigyázz magadra kis kendermagosom, meg kell tanulnod ketrec nélkül élni. Nehéz lesz, tudom.

Azért az a véleményem, hogy inkább az autópályát válaszd, ne a fogorvost!!

Te csak maradj az autópályán, mert jön majd egy jóindulatú kamion, ami leáll a leállósávban, és vissza megy megnézni, hogy nem esett-e bajod?

Ez a kamion egyébként ezer db üres tyúkketrecet visz Istambulból Normandiába, eddig kideríthetetlen okból. Ezért a kamionos, nagyon utálja a tyúkketreceket. Nem is rak oda téged, hanem a vezetőfülkébe helyez el, miután leporolt.

És elindultok. Ő nyomja a gázt, te néha tojsz neki egy egy rántottának való vacsorát, ettől ő igen elégedett lesz, te pedig kárálsz a vezetőfülkébe,

és már együtt utáljátok a tyúkketreceket.

Nem ismeritek egymás napfelkeltéjét, talán nem is vagytok rá kíváncsiak, rohan, száguld az a hatalmas autó nyugat felé, mert már mindketten tudjátok, hogy a nap is a legszebb, naplementekor.

Megérkezik Normandiába a nagy autó, aminek oldalán a felirat Kendermagos Tyúkketrecszállító Transfer.

Előttetek az óceán, visszamenni nincs miért, előremenni nem lehet kamionnal. De ez nem baj. Ott 1944 ahol jun 6-án a partraszállás volt, Most nincs semmi, csak egy tábla, a fövenybe beleütve.

ÜVEGHEGY

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük